ADD

субота, 9. јануар 2016.

PRELEPE RIBICE


PREDSTAVLJAMO VAM 5 NAJLEPŠIH RIBA SVETA KOJE SU NAM PRIVUKLE PAŽNJU.
BIĆETE OZNENADJENI KOLIKO TA MALA STVORENJA MOGU BITI LEPA I ZANIMLJIVA!


1.Mandarinska riba je mala, ali  jarkih boja  i prošarana riba. Popularna je u trgovini morskih riba namenjenih akvaristici, a cena im je od  20-30 dolara.  Teško ju je održavati u akvarijumu i zahteva posebno stanište i ishranu. Najčešće živi u vodama između Rikuju ostrva i Australije.




2.Riba lav  je veoma poznata riba koja pretežno živi u Indijskom okeanu. Predator je  među ribama i agresivno lovi manje ribe i beskičmenjake. Duž  kičme ima otrovne bodlje kojima privlači plen, a potom ga i ubija. Takođe,  bodlje igraju važnu ulogu u ritualu razmnožavanja. Velike su  između osam i 45cm, a prosečna težina negde oko 400gr. 




3 Riba Afrički siklids se može naći u  tri jezera u Africi: Malavi, Tanganjika i Viktorija. Obično rastu do 20cm i slatkovodne su ribe. Lako se mogu gajiti u akvarijumu i nisu zahtevne.  Postoji i mali broj ovih riba koje žive u   Amazonu, ali su one drastično veće i  dosta agresivnije.





4.Mavarski idol je izuzetno zahtevna i teška riba  za održavanje. Košta oko 50 dolara. Stanuje u tropskim i suptropskim koralnim grebenima kao i u lagunama.
Veoma su izbirljivi pri jelu, a vlasnici ih često hrane avokadom ili bananama. Zahtevaju akvarijum koji ne sme biti manji od 350-400 litara, inače ova riba postaje jako agresivan i destruktivan.



5.Riba papagaj ima usta koja podsećaju na kljun papagaja. Živi u plitkim vodama  tropskih i suptropskih okeana najviše u Indijskom okeanu. Voli da boravi u vodi koja nije duboka i vegeterijanac je ali nekad jede male beskičmenjake. Kljun usta” koristi u ishrani tako što jede  pesak i mulj koji sadrže sitne beskičmenjake i posle toga izbacuje sve što ne može da svari. 



Нема коментара:

Постави коментар